Leo

Leo, Ellingen som blev över. Han skulle egentligen sålts till en mjölkgård, men de kom i ett läge där de behövde ha en äldre hund som kunde börja jobba med en gång. Men den här lilla valpen var bara helt bedårande och tilltalade mig oerhört i sitt sätt, så han fick stanna. Något jag inte ångrat en sekund. Han känns verkligen som det bästa från Elle och Tyke. Men det tror jag att alla som har en Elling tycker! Det blev en väldigt fin kull valpar.
Att ha en hund från första andetaget har varit en fantastisk erfarenhet! 
Leo har en jättefin djurkänsla  och ett lugn bland fåren men med en extra liten gnista att ta till när det behövs. Man kan inte önska bättre egenskaper i det dagliga arbetet med djuren. Han är oerhört lyörd och vill alltid väl. Såklart har han egna nedärvda instinkter som är starka ibland, men ju mer erfarenhet han får, ju mer litar han på  sig själv att han klarar lösa situationer på annat sätt än sin första instinkt.
Leo och jag tränar även lite lydnad bara för skojs skull. Jag har alltid tyckt om att träna med mina hundar i annat än vallning. Med Leo kände jag mig erhört trygg när vi tränade lydnad så det blev till och med tävling. Första tävlingen för mig i lydnad, ever! Vi vann! Fantastiska lilla hund! Vi hade makalösa tre tävlingar 2015 och lyckades utöver all förväntan.
Tänk sån tur att han blev över!
Juni 2016 gjorde Leo tävlingsdebut i IK1 och gick VP och blev godkänd vallhund.

Leos stamtavla mm för er som är intresserade.
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1069/2013&PEDIGREE=1

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.03 | 14:33

Hej,
Jag fick just veta av Ida Reckeweg att det finns en plats på
"Förberedande vallhundskurs. Jag vill gärna delta med min tik Gittan som är kullsyster.

...
09.02 | 18:28

Vilken trevlig o inspirerande sida! Hoppas på att snart kunna anmäla mig o min hund på kurs hos er!

...
10.08 | 23:10

Suveränt bra instruktör Paula. Tack för att du finns. Bra upplägg på teorikursen och på praktiskt träning med hund i fårhagen.

...
16.03 | 15:16
Hundarna! har mottagit 5
Du gillar den här sidan